Уряду надали список новобудов, які допрацюють в цьому році

П'ятниця, 13 лютого 2009, 09:48
 

У п'ятницю оприлюднять список будівельних об'єктів житлової нерухомості, на добудову яких уряд виділить гроші.

Антикризовий рада з подолання наслідків кризи в будівельній сфері при Кабміні прийме рішення на підставі заявок, які представники місцевої влади регіонів повинні були направити до Мінрегіонбуду.

За словами міністра регіонального розвитку та будівництва Василя Куйбіди, кошти на їх добудову будуть розподілятися пропорційно кількості недобудованих об'єктів в кожній області.

Також він уточнив, що список буде оприлюднено тільки "після остаточної перевірки". Однак вже сьогодні можна передбачити, які регіони отримають грошей найбільше, пише видання "Дело".

Так, за даними Держкомстату, регіонами-лідерами за обсягами виконаних будівельних робіт в 2008 році є Київ, Донецька, Харківська, Дніпропетровська та Львівська області. Відповідно, і проектів, реалізованих на 70% і більше, в цих регіонах буде найбільше.

У свою чергу, місцева влада цих областей вважає, що навряд чи вони отримають достатньо грошей. Голова Львівської облдержадміністрації Микола Кмить розповів, що його регіону потрібно близько 9 мільярдів гривень.

"Але думаю, з цієї суми ми можемо розраховувати приблизно на 100 мільйонів гривень. На таку суму ми відправили заявку", - сказав Кмить.

У Дніпропетровській області налічується близько 10 недобудов зі ступенем готовності близько 70%.

"Орієнтовна необхідна сума - 149 мільйонів гривень", - розповіла прес-секретар Дніпропетровської облдержадміністрації Алла Шуріна.

Свої об'єкти вже надала і адміністрація Івано-Франківської області, запросив близько 12,5 мільйона гривень. Від Донецької області подано 8 об'єктів на суму 384,5 тисячі гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: