Дії НБУ піднімуть гривню

Вівторок, 20 січня 2009, 18:36
 

У найближчі 2-3 тижні гривня повинна зміцнитися завдяки зусиллям НБУ.

Про це у своєму огляді повідомляють експерти компанії Astrum Investment Management.

Протягом минулого тижня НБУ проводив агресивну політику, спрямовану на зміцнення курсу національної валюти. У підсумку, після тижня постійної присутності регулятора на ринку в п'ятницю, торги закрилися на рівні 8,3 гривні за долар, кажуть експерти.

"Крім продажу долара національний банк оприлюднив графік виходу на валютний ринок. Згідно з документом, Нацбанк планує проводити інтервенції або валютні аукціони, як мінімум, два рази на тиждень", - відзначають аналітики.

У підсумку, учасники ринку, вперше за останні кілька місяців, отримали передбачувані політику НБУ, що було необхідним для стабілізації курсу.

"Активність НБУ на валютному ринку була продиктована, на наш погляд, спробою усунути практику паралельного існування трьох курсів - офіційного, ринкового і курсу інтервенцій НБУ ", - наголошують в Astrum Investment Management.

Крім того в огляді йдеться про те, що така практика йде врозріз з вимогами, зафіксованими в меморандумі про співпрацю України і МВФ, з огляду на те, що в кінці січня в Київ прибуває місія МВФ.

"Таким чином, ми прогнозуємо збереження активності Національного банку на валютному ринку до кінця 1 декади лютого, що дозволяє розраховувати на тимчасове зміцнення курсу гривні в діапазоні 7,7 - 7,9 грн. за долар", - відзначають експерти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!