Тимошенко рятуватиме Україну від кризи порадами Сороса

П'ятниця, 12 грудня 2008, 17:45
 

Уряд намагається втілювати у законах і постановах поради Джорджа Сороса, які він дав прем'єру Юлії Тимошенко під час особистої зустрічі.

Про це в п'ятницю заявила сама Тимошенко на брифінгу.

"Всі поради , які він (Сорос) дав, сьогодні втілюються і в закони і постанови уряду. Вони є публічними, і ви можете з ними ознайомитись... (вони втілюються) в усіх рішеннях, які сьогодні приймаються, щоб запобігати фінансово економічній кризі", - сказала Тимошенко.

Вона також наголосила, що зустріч з Соросом не була таємною.

Реклама:

"Я не роблю ніяких таємниць зі своїх зустрічей. Просто не на кожну зустріч запрошую пресу. Просто не хочеться так часто вас перевантажувати роботою. Хоча зустріч відбулася. Вона була навколо обговорення всі питань, пов'язаних з протидією фінансово-економічній кризі, з певною співпрацею з міжнародними світовими фінансовими організаціями", - сказала вона.

Відповідаючи на питання про те, що уряд без тендеру залучив американську компанію Black Stone, що коштує країні 3,5 млн євро гонорар і по 1 млн євро щомісяця і чому уряд не провів жодного конкурсу, вона відповіла:

"Я вважаю, що радники обрані правильно строго згідно із існуючим законодавством. Всі процедури, які передбачені діючим законодавством і постановами уряду були дотримані. Якщо потрібно дати додаткові правові довідки на цю тему, ми готові їх надати Українській правді", - зазначила Тимошенко.

"Ми залучили найкращих радників, яких ми вважали за потрібне запросити. Це є Credit Suisse - банк, який консультував Великобританію, консультував Казахстан і має великий досвід роботи в цій сфері, - компанія Blackstone дуже високо оцінена, в тому числі і керівництвом МВФ", - додала Тимошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!