Гривня на готівковому ринку може зміцнитися до 7,2-7,45

П'ятниця, 12 грудня 2008, 16:35
 

До кінця січня 2009 року курс гривні на готівковому ринку може зміцнитися до 7,2-7,45 грн./дол.

Так вважає директор казначейства банку "Хрещатик" Олексій Козирєв, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Під кінець року експортери, розуміючи, що курс вже наближається до пікової позначки і сенсу дотримувати валютний виторг вже немає, розпочнуть продавати валюту для закриття своїх гривневих зобов'язань в році. Населення традиційно для передноворічного періоду також почне поступово здавати долари для покупки новорічних подарунків", - сказав Козирєв.

"Крім того, у передсвятковий період значно збільшаться грошові перекази від остарбайтерів родичам в Україні. Це призведе до деякого збільшення пропозиції готівкової валюти на ринку і ситуативного зниження тиску на готівковий валютний ринок", - відзначається в повідомленні банкіра.

Реклама:

Разом з тим, у числі факторів, що можуть надалі мати девальваційний тиск на гривню, експерт назвав негативне сальдо торговельного балансу, неврегульованість питання заборгованості України за газ і цін на його закупівлю в майбутньому, а також політичну нестабільність.

За даними Нацбанку, загальний обсяг операцій на міжбанку в листопаді у порівнянні з жовтнем скоротився на 21,8% - до 16, 418,8 млрд. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!