Ющенко розповів, якою буде інфляція

Понеділок, 1 грудня 2008, 08:40 -
 

Президент Віктор Ющенко прогнозує інфляцію в 2008 році в межах 23%.

"Аналітично інфляція очікується по завершенню року десь в межах 23%. По оптових товарах інфляція буде дещо вища, вона може бути в районі 27-30%", - сказав він в інтерв'ю каналу "1+1", показаному в неділю.

За словами Ющенка, "зараз, скоріше всього, нас будуть очікувати тенденції, коли і в інфляції роздрібній, і в оптовій ми будемо мати зворотні тенденції".

"Звертається ринок, перш за все зовнішній, звертаються попити на ключові товари виробництва. Особливо техніка, автомобілі, одяг, комунальна техніка, телевізори, не говорячи про промислові товари", - констатував він.

Реклама:

"Тобто в цілому тренд іде на пониження інфляції. Але воно не буде таке суттєве за два місяці, щоб отримати принаймні той плановий показник, який був закладений у розрахунки бюджету", - вважає Ющенко.

Водночас він наголосив, що причиною підвищення інфляції була популістична політика видатків уряду.

"Уряд не повинен шукати аргументи в зовнішніх кризах. Криза була у внутрішньому управлінні - в помилковому, неправильному, популістичному, солодкому, без звірки економічних можливостей. Це привело до того, що уряд втратив контроль над інфляцією", - впевнений президент.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: