Припинення торгів стає звичним явищем на ПФТС.

П'ятниця, 24 жовтня 2008, 12:57
 

ПФТС в п'ятницю знову призупиняє торги.

Фондова біржа ПФТС майже відразу після відкриття торгів призупинила на годину через падіння курсів більш ніж на 10% торги акціями "Алчевського металургійного комбінату" (АМК), "Єнакіївського металургійного заводу" (ЄМЗ), "Центренерго", "Азовсталі", "Мотор-Січ"і "Авдєєвського коксохімічного заводу" (КХЗ).

Як повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна", акції АМК подешевшали на 14,3%, ЄМЗ - на 18,6%, "Центренерго" - на 10,6%, "Авдєєвського КХЗ" - на 12,2%. Папери "Азовсталі" знизилися в ціні на 16,5%, "Мотор-Січі" - на 17%.

Значно упали котирування інших акцій, зокрема, "Укрнафти" - на 4%, "Західенерго" - на 5,6%, "Крюковського вагонобудівного заводу" - на 9,4%, "ArcelorMittal Кривий Ріг" - на 12,5%, "Ясиновського КХЗ" - на 25%.

Реклама:

Учасники ринку пояснюють черговий обвал негативними новинами з зовнішніх ринків і триваючою невизначеністю у відношенні прийняття Верховною Радою антикризових заходів.

У цілому з початку року падіння ПФТС-індексу склало 78,5%, у тому числі з початку жовтня - 33,72%. Індекс менш ніж за рік упав майже в п'ять разів від максимуму і вже докотився до рівня кінця 2004 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!