Аграрарники вимагають повернути Раду

Понеділок, 13 жовтня 2008, 19:19
Представники громадських аграрних організацій України звернулися до Президента України з проханням тимчасово відстрочити Указ про розпуск Верховної Ради.

Вони пояснюють це з необхідністю доробки законопроекту про Державний бюджет на 2009 рік у частині фінансової підтримки АПК, повідомляє агентство "ЛігаБізнесінформ" .

Представники профільних об'єднань заявили, що законопроект про Державний бюджет на 2009 рік не вирішує багатьох проблем в агропромисловому комплексі й, зокрема, соціально-економічну кризу в українському селі.

"Ми звертаємося до Президента України - Віктора Ющенко, щоб в умовах назрівання важкої економічної й політичної кризи, він відстрочив свій Указ про розпуск Верховної Ради шостого скликання й всіма наданими йому Конституцією України повноваженнями й важелями вплинув на те, щоб народні обранці повноцінно виконували своє зобов'язання перед українським народом", - говориться в заяві аграріїв.

На їхню думку, у Держбюджеті-2009 необхідно передбачити державну підтримку розвитку обслуговуючих сільськогосподарських кооперативів; державну підтримку особистих сільських господарств; створення робочих місць у селі й розвиток сільської місцевості в цілому.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!