Ющенко змусить НБУ контролювати міжбанківський ринок

П'ятниця, 10 жовтня 2008, 16:24
Президент Віктор Ющенко виступає за регулярні інтервенції Національного банку на міжбанківському валютному ринку для стабілізації курсу гривні,  заявив заступник голови Секретаріату Президента Андрій Гончарук, повідомляє агенство "Українські Новини"

"Президент - за активніше втручання НБУ на валютному ринку", - сказав він, посилаючись на підсумки наради Президента за участі керівництва НБУ і банкірів.

Гончарук також зазначив, що всього у ході зустрічі обговорювалося понад 20 пропозицій з фінансово-економічної стабілізації.

Серед інших заходів, які мають бути, на думку Президента, вжиті Нацбанком, - продовження операцій з підтримки ліквідності банків.

Думку про необхідність активної участі НБУ у торгах на міжбанківському валютному ринку у ході наради також висловили керівники найбільших комерційних банків.

Реклама:

Гончарук назвав ситуацію у банківській системі нормальною і зазначив, що проблеми, які спостерігаються наразі, викликані, насамперед, ситуацією навколо "Промінвестбанку" і світовою фінансовою кризою.

Як повідомляло агентство, у п'ятницю Ющенко провів нараду із Стельмахом і банкірами щодо ситуації у фінансово-економічній сфері.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!