Україна розраховує на газопровід Єгипет-Європа

П'ятниця, 10 жовтня 2008, 09:57
 

Перший віце-прем`єр-міністр Олександр Турчинов заявляє, що Україна розраховує на участь у будівництві газопроводу Єгипет-Європа.

Як повідомляє агентство "Уніан", про це Турчинов заявив у Дамаску на зустрічі з прем'єр-міністром Сирії Мухамедом Отрі.

"Ми розраховуємо на участь у модернізації підприємств Сирії, зокрема й у будівництві газопроводу Єгипет-Європа. Ми готові надати необхідні матеріали і труби", - сказав перший віце-прем'єр України.

За його словами, Україна зацікавлена брати участь у модернізації сирійських нафтопереробних і нафтохімічних підприємств, зокрема заводу з виробництва добрив, а також цементних підприємств.

Реклама:

Турчинов підкреслив, що найбільш ефективним механізмом для активізації торговельно-економічної співпраці є створення спільних підприємств за участю сирійських та українських інвестицій.

"У нас є позитивний приклад - спільне підприємство з виробництва фотоелементів для сонячних батарей", - пояснив віце-прем'єр.

У свою чергу, прем`єр-міністр Сирії зазначив, що взаємний товарооборот у 2008 році збільшився в п`ять разів - до 1 млрд. доларів до рівня 2002 року.

"Сподіваюся, ті вісім документів, які планується сьогодні (в четвер) підписати, сприятимуть розвитку співпраці в усіх сферах", - сказав Отрі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!