"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк забрав ліцензію у найбільшої мережі валютних обмінників

П'ятниця, 24 листопада 2017, 19:00
 

Національний банк відкликав генеральну ліцензію на здійснення валютних операцій у ТОВ "Фінансова компанія Абсолют Фінанс".

Відповідне розпорядження НБУ прийняв 23 листопада, передає прес-служба регулятора.

"Рішення прийнято у зв'язку з виявленням численних фактів порушень зазначеною фінансовою установою порядку організації та здійснення валютно-обмінних операцій, в тому числі щодо організації захисту приміщень структурних підрозділів, в яких здійснюється обмін валют", - сказано в повідомленні НБУ.

За даними НБУ, на 23 листопада ліцензії на здійснення валютних операцій мали 25 підрозділів ТОВ "Фінансова компанія Абсолют Фінанс", однак у більшості з них вони тимчасово не діють.

Реклама:

Найбільша частка в "ФК Абсолют Фінанс" належала вчительці економіки і географії київської школи Оксані Бродівській.

Міноритарні частки в компанії належать доньці Бродівської - Ілоні, а також Григорію Проньку.

До квітня 2016 року Оксана Бродівська була помічником народного депутата від Народного фронту Руслана Лук'янчука на громадських засадах.

Нагадаємо, раніше проект "Наші гроші" оприлюднив сюжет, в якому зазначалося, що мережі обмінників "Абсолют Фінанс" і "Магнат", які налічують понад тисячі пунктів обміну, належать особам, наближеним до нардепа "Народного фронту" Руслана Лук'янчука і голови РНБО Олександра Турчинова.

За даними проекту, обмін валют в цих обмінниках, всупереч законодавству, здійснювався без касових апаратів, тобто - без надання автоматичної податкової звітності в ДФС.

При цьому у фіскальній службі відзначали, що автоматично визначити, які обмінники не використовують звітність - нібито неможливо.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: