Туреччина обіцяє здійснити проект газопроводу в обхід Росії

Вівторок, 9 вересня 2008, 15:03

Туреччина обіцяє здійснити проект газопроводу в обхід Росії

Проект газопроводу "Набукко" буде здійснений, заявив в Баку у вівторок міністр енергетики й природних ресурсів Туреччини Хільмі Гюлер, пише агентство "РИА-Новости".

Будівництво газопроводу "Набукко", що повинен бути прокладений в обхід Росії через Азербайджан, Грузію, Туреччину, Болгарію, Румунію, Угорщину, Австрію й, можливо, Німеччину, планується почати наприкінці 2010 року й завершити у 2013 році.

При цьому проектна вартість газопроводу становить 7,3 млрд. дол. Спочатку можна буде прокачати на рік близько 8 млрд. кубометрів газу, що добувається як в Азербайджані, так і в Туркменістані й Казахстані, довівши згодом обсяг прокачування до 31 млрд. кубометрів на рік.

Реклама:

У той же час, ряд експертів висловлюють сумніви з приводу можливості заповнення цього газопроводу достатніми обсягами газу.

"У Туреччини є нові цілі відносно Азербайджану, однією з яких є газопровід "Набукко". Проект буде здійснений, і він вигідний не тільки для Туреччини, але й для всієї Європи", - сказав турецький міністр.

Крім того, Гюлер закликав країни, що приймають участь у конференції, вкласти капітал у цей проект.

Учасниками-компаніями будівництва "Набукко" з рівними частками у 16,67% є на даний момент австрійська OMV, угорська MOL, болгарська Bulgargaz, румунська Transgaz, турецький Botas і німецький RWE.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!