Ціна на нафту підвищується через посилення тропічного шторму у Мексиканській затоці

Понеділок, 4 серпня 2008, 12:33

Ціна на нафту підвищується через очікуваня посилення тропічного шторму у Мексиканській затоці, а також нового загострення ситуації довкола Ірану.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Ціна ф'ючерсного контракту на нафту марки WTI на вересень в електронній системі Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) у понеділок зранку підвищилася на 1,25 дол. щодо рівня закриття торгів 1 серпня й становить 126,35 дол. за барель.

Ціна вересневого контракту на WTI у п'ятницю підвищилася на 1,02 дол. - до 125,10 дол. за барель.

Реклама:

Тропічний шторм "Едуард", що рухається у напрямку штату Техас, може перетворитися на ураган й завдати шкоди об'єктам нафтової інфраструктури.

Учасники ринку також стурбовані тим, що введення нових санкцій проти Тегерану призведе до скорочення поставок нафти з регіону Ближнього й Середнього Сходу.

Тегеран не відповів на пакет пропозицій посередників по вирішенню іранської ядерної проблеми у запропонований термін. До того ж США попередила Іран, що у випадку відсутності відповіді до 2 серпня можуть бути застосовані нові міжнародні санкції.

Котирування вересневого ф'ючерса на російську нафту марки Rebco в електронній системі CME Globex (NYMEX) 1 серпня підвищилося на 0,83 дол. і становило 120,05 дол. за барель.

На лондонській біржі ICE Futures вартість ф'ючерсів на вересень на нафту Brent підвищилася на 0,20 дол. - до 124,18 дол. за барель.

Ціна спотових контрактів на російську нафту Urals (c.i.f. порти Середземномор'я) у п'ятницю склала 121,36 дол. за барель, що на 0,34 дол. вище ціни spot попереднього дня.

Експортна нафта з Росії з поставкою у порти Західної Європи (Urals c.i.f. С.-З. Європа) становила 120,94 дол. за барель (+0,59 дол.), Siberian Light (c.i.f. С.-З. Європа) - 123,79 дол. за барель (+0,06 дол.).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: