Міністерство транспорту й зв’язку відмовилося від кредиту

Понеділок, 21 липня 2008, 12:26

Міністерство транспорту й зв'язку України відмовилося від кредиту японського банку міжнародного розвитку (JBIC) на суму 180 млн. дол. для реалізації проекту реконструкції держпідприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль".

Міністерство має намір залучити приватного інвестора. Про це заявив голова Міністерства Йосип Винський, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Японський кредит більше брати не будемо", - сказав він на прес-конференції в понеділок.

За його словами, Мінтранс відмовилося від послуг компанії Dogus/Alarko/YAD (Туреччина), яка виграла тендер з відбору підрядника будівництва терміналу "D" в Борисполі.

Реклама:

"Ми відмовилися від проведення тендера й будемо проводити приватні процедури", - сказав Вінський.

Він відзначив, що Міністерство має намір залучити приватного інвестора для будівництва в аеропорті нового пасажирського терміналу.

"Приватний сектор виграє аукціон, буде будувати термінал, експлуатувати, заробляти на ньому гроші", - сказав він.

Уряд України й JBIC 2005 року підписали кредитну угоду про надання кредиту в розмірі 180 млн. дол. для реалізації проекту реконструкції ДМА "Бориспіль" терміном на 30 років з 10-літнім пільговим періодом.

Проект передбачає будівництво нового терміналу з пропускною здатністю 1 тис. пасажирів за годину, будинками, 5-поверховим паркінгом, ремонтом доріг між злітною смугою й терміналами.

Початок будівництва терміналу було заплановано проектом на 2008 рік, завершення - на кінець 2010 - початок 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: