Ціна на нафту продовжує знижуватися

Четвер, 17 липня 2008, 14:47

Ціна на нафту знижується вже третій день поспіль на побоюваннях, що вповільнення темпів економічного зросту у світі сприяє скороченню споживання нафти.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

З моменту досягнення рекордної позначки в 147,27 дол. за барель минулого тижня, ціна на нафту знизилася на 13 дол.

Темпи економічного зросту в Китаї сповільнилися в другому кварталі до 10,1%. Крім цього, плани поновлення дипломатичних контактів між США й Іраном послабили побоювання, пов'язані з тим, що конфлікт між двома країнами призведе до скорочення поставок нафти з Близького Сходу.

Реклама:

"Картина попиту свідчить про те, що поточний рівень цін на нафту сприяє скороченню витрат на паливо як промисловим сектором, так і пересічними споживачами, - відзначає старший брокер MF Global Ltd. у Лондоні Роберт Лафлін. - Геополітичні конфлікти послаблюються, особливо- відносини США й Ірану".

Ціна серпневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI в електронній системі Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) у четвер становить 133,4 дол. за барель, що на 1,2 дол. нижче підсумкового котирування на 16 липня.

Ціна ф'ючерса на нафту Brent на вересень на лондонській біржі ICE Futures 17 липня знизилася на 0,35 дол. - до 135,84 дол. за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!