Державну соціальну допомогу і житлові субсидії в Україні щомісяця одержують більше 3 млн родин

Середа, 4 червня 2008, 15:33

Державну соціальну допомогу і житлові субсидії в Україні щомісяця одержують більше 3 млн родин.

У цей час право на пільги по соціальній ознаці мають понад 25% громадян України, а це - 12,9 млн осіб. У багатьох випадках громадянин має пільги за декількома законами, - повідомляє "Інтерфакс Україна" з посиланням на веб-сайт Рахункової палати України.

"Більше 3 млн родин щомісяця одержують державну соціальну допомогу і житлові субсидії відповідно до діючого законодавства", - вказується в повідомленні.

За даними Рахункової палати, видатки з держбюджету на надання пільг і допомоги в 2007 році були затверджені в сумі 19,6 млрд грн, в 2008 році - 22,1 млрд грн.

Реклама:

Як відзначає РП, в умовах постійного зростання кількості одержувачів допомоги і пільг важливим є формування єдиної бази даних адресатів держдопомоги, однак удосконалювання системи соціальних виплат населенню гальмується.

"Колегія Рахункової палати розглянула результати аудиту ефективності використання коштів держбюджету на створення системи інформаційно-аналітичної підтримки установ соцзахисту населення і зробила висновок: створення Міністерством праці і соціальної політики України зазначеної системи здійснювалося з порушенням законодавства в сфері інформатизації при відсутності належного організаційного забезпечення", - відзначається в повідомленні Рахункової палати

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!