Україна відновила експорт соняшникової олії у вільному режимі

Середа, 4 червня 2008, 10:21

Україна, яка квотувала з 22 березня 2008 року експорт соняшникової олії, відновила експорт цієї продукції у вільному режимі.

Про це повідомив міністр аграрної політики України Юрій Мельник журналістам в Києві у вівторок, - інформує "Інтерфакс Україна" .

"Процес експорту соняшникової олії проходить у вільному режимі... За моєю інформацією, соняшникова олія проходить митне оформлення", - сказав він.

У той же час, відзначив Мельник, географія експорту поки невідома, оскільки існує проблема його поставок на європейські ринки.

Реклама:

Міністр повідомив, що на поточному тижні українська делегація в складі представників Мінагрополітики, Міністерства охорони здоров'я, санітарно-епідеміологічних служб і масложирових виробників відвідає Брюсель для обговорення питання експорту соняшникової олії в країни ЄС.

Крім цього, за його словами, європейські фахівці планують відвідати Україну для ознайомлення з роботою олієжирових підприємств.

Міністр аграрної політики також відзначив, що з Еврокомісією буде обговорюватися питання механізму контролю якості українського соняшникової олії.

Як повідомлялося, президент України призупинив дію постанов Кабінету міністрів про квотування експорту соняшникової олії.

Кабінет міністрів з 22 березня ввів експортні квоти до 1 липня 2008 року на соняшникову олію в обсязі 300 тис. тонн. Пізніше квотування було продовжено до 1 вересня 2008 року.

Олієжирові підприємства неодноразово зверталися до керівництва країни із проханням скасувати квотування експорту соняшникової олії, оскільки, за їхніми даними, внутрішні запаси значно перевищують потреби українського ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!