"Газпром" має намір уникнути проблем з Україною

П'ятниця, 27 червня 2008, 13:50

Російська газова монополія "Газпром" сподівається уникнути цього року газових проблем з Україною.

Про це 27 червня в п'ятницю  на річних зборах акціонерів заявив замголови газового холдингу Олександр Медведєв.

Як передає "Лігабізнесінформ" , у той же час Медведєв відзначив, що поки Україна залишається проблемною країною.

"Але за допомогою послідовних переговорів і захищаючи свої інтереси, ми впевнені, що проблем удасться уникнути ", - Медведєв.

Реклама:

Нагадаємо, що Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко отримала від Президента Віктора Ющенко директиви щодо газових переговорів з Росією, які пройдуть у суботу в Москві.

Зокрема, глава держави акцентував увагу на тому, що ціна на газ повинна бути узгоджена до 15 вересня.

Крім того, голова правління "Газпрому" Олексій Міллер в інтерв'ю журналу "Итоги" спрогнозував істотний зріст цін на газ для України.

За його словами, з 1 січня 2009 року всі закупівлі газу із Середньої Азії будуть здійснюватися за середньоєвропейськими цінами, відповідно виросте й ціна на газ для "наших українських партнерів".

Раніше перший заступник голови Секретаріату Президента України Олександр Шлапак заявив, що Україна готова до переговорів з Росією про ціну на газ на 2009 рік.

Також нагадаємо, що 12 березня "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" підписали угоду про розвиток відносин у газовій сфері.

Згідно з документом, з 1 квітня 2008 року дочірня або афілійована компанія ВАТ "Газпром" буде щорічно здійснювати прямі поставки газу промисловим споживачам України в обсязі не менше 7,5 млрд кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!