Ющенко зустрінеться з Медведєвим у "неформальній, дружній атмосфері

Понеділок, 2 червня 2008, 16:35

6 червня президент Віктор Ющенко в рамках візиту до Росії зустрінеться з президентом Російської Федерації Дмитром Медведєвим.

Про це на брифінгу в понеділок заявила прес-секретар президента Ірина Ванникова, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

За її словами, 5-6 червня відбудеться робочий візит Ющенка до Росії.

Зокрема, Ющенко візьме участь у Міжнародному економічному форумі в Санкт-Петербурзі.

Реклама:

"Символічно, що перша зустріч Ющенка і Медведєва в статусі президентів своїх країн буде відбуватися на тлі обговорення саме економічних питань", - сказала Ванникова.

За її словами, Ющенко сподівається, що "неформальна, дружня і конструктивна атмосфера Форуму створить відповідний прагматичний вектор відносин для двох країн на найближчі роки і покладе початок дружнім відносинам президентів України і Росії".

Окремі надії, підкреслила Ванникова, президент покладає на неформальний самміт лідерів країн СНД.

"Адже саме в розвитку економічної співпраці Україна і бачить майбутнє цієї організації", - підкреслила прес-секретар.

Ванникова окремо підкреслила питання необхідності обговорення і вирішення невідкладних проблем у відносинах двох держав.

"Президент України переконаний: чесний і конструктивний діалог, відмова від стереотипів дозволить Україні і Росії знайти взаємоприйняті рішення з усіх питань, що сьогодні затьмарюють наші взаємини", - сказала Ванникова.

Вона також зазначила, що 5 червня перед саммітом Ющенко відвідає Соловецький монастир, музей Гулага на Соловках, покладе квіти до меморіалу жертв Гулага, до погруддя Петра Калнишевського, до пам'ятного хреста на Старому Соловецькому цвинтарі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!