Суд частково задовольнив скаргу одного з керівників "Черноморнафтогаза"

Четвер, 19 червня 2008, 12:41

Тендер 2007 року на закупівлю машин і встаткування для добувної промисловості ДАТ "Черноморнафтогаз" був проведений з порушенням закону.

Порушення було встановлено співробітниками УБОЗ ГУ МВС України в Криму під час перевірки за фактом розкрадання бюджетних коштів посадовими особами ДАТ "Чорноморнафтогаз".

Як повідомляє "Інтерфакс Україна" , надання кредитів на реалізацію в 2007 році проектів по впровадженню передових енергозберігаючих технологій і технологій по виробництву альтернативних джерел палива відбувалося за рахунок державного бюджету України.

Переможцем конкурсу оголошений ДАТ "Черноморнафтогаз", якому 5 грудня 2007 року був виділений кредит у сумі 200 млн. грн, ціллю одержання якого було "завершення першого етапу програми розробки Одеських і Безимяного газових родовищ на шельфі Чорного моря".

Реклама:

У грудні минулого року ДАТ "Черноморнафтогаз" виступив замовником тендера на закупівлю машин і встаткування для добувної промисловості.

Перевірка встановила, що тендер проведений з порушенням закону "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти", оскільки була порушена методика оцінки тендерних пропозицій, без дотримання якої неможливо визначити переможця тендера.

У той же час, ДАТ "Черноморнафтогаз" 24 грудня 2007 року уклав договір з переможцем тендера - ТОВ "Укрнафтахімресурс" на закупівлю встаткування для підводного закачування, і 25 грудня на адресу ТОВ "Укрнафтахімресурс" були перераховані кошти в сумі 109, 86 грн.

За станом на 27 травня 2008 року встаткування на адресу ДАТ "Черноморнафтогаз" не доставлено.

Крім того, установлено, що посадові особи підприємств, що прийняли участь у тендері, є родичами й підтримували дружні відносини, а тендер, проведений ДАТ "Черноморнафтогаз" був фіктивним, спеціально організованим і проведеним для забезпечення можливості розкрадання бюджетних коштів.

Головне управління МВС України по даному факту порушило кримінальну справу за ознаками ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Однак, незважаючи на те, що в постанові про порушення кримінальної справи мова йшла про те, що розкрадання бюджетних коштів здійснювалося "невстановленими службовими особами", один з керівників ДАТ "Черноморнафтогаз" подав скаргу в суд.

18 червня Печерський суд Києва розглянув її й частково задовольнив, зокрема скасувавши постанову про порушення кримінальної справи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!