Уряд пропонує дозволити приватизацію торфовидобувних підприємств

Четвер, 19 червня 2008, 11:33

Уряд України пропонує виключити з переліку заборонених до приватизації об'єктів вісім торфовидобувних підприємств, тому що вони втратили ознаки загальнодержавного значення.

Як повідомляє "Інтерфакс Україна" , відповідний законопроект зареєстрований у Верховній Раді в середу.

Зокрема, мова йде про підприємства "Волинь-", "Житомир-", "Рівне-", "Суми-", "Поділля-", "Чернігів-" і "Київторф", а також держпідприємство "Коростишевський завод Реммашторф".

За цією ж причиною Кабінет міністрів ініціює вивід з переліку ще 37 об'єктів, у тому числі 29 наукових установ, багато з яких розташовані у великих містах і столиці.

Реклама:

Одночасно уряд пропонує внести в перелік підприємства Національного космічного агентства, які не підлягають приватизації відповідно до закону "Про приватизацію державного майна".

Як пояснює Кабмін, відсутність їх у зазначеному списку витлумачується господарськими судами як відсутність заборони на приватизацію, що дає підстави приймати рішення про відкриття процедури санації й ліквідації.

При цьому уряд вважає за можливе виключити з переліку виробничн об'єднання "Комунар" і держпідприємство "Харківський завод електроапаратури".

Крім того, передбачається відкоригувати список з урахуванням ліквідації й реорганізації ряду підприємств, зокрема, включити в нього Укргнтц "Енергосталь", ВАТ "Укргідроенерго", держпідприємства "Кримські системи, що генерують," і "Дніпровський науково-виробничий комплекс електровозобудування", а також ВАТ " Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту", створені на базі 47 об'єктів.

На даний момент вони знаходяться в переліку.

Уряд також пропонує об'єднати всі підприємства, заборонені до приватизації, в один перелік, відмовившись від окремого переліку об'єктів, заборонених до приватизації, але дозволених до корпоратизації.

На думку Кабміну, питання корпоратизації повинно бути врегульовано окремим законом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!