Ціни на авто не будуть знижені

Середа, 28 травня 2008, 16:41

Невизначеність із ввізними митами заважає знизити ціни на авто.

Реальна зміна цін на нові легкові автомобілі гальмує невизначена ситуація з величиною діючого ввізного мита, оскільки Верховна Рада України ще не прийняла закон про Митний тариф.

У першому читанні була прийнята редакція законопроекту, що припускає зниження мита з 25% до 10% з 1 січня 2009 року, а за умовами вступу України до Всесвітньої торгівельної організації (ВТО) 10%-не мито діє з 16 травня поточного року,- повідомляє Інтерфакс Україна.

«У ВТО ми вступили, але тарифна політика сьогодні не визначена, і якщо враховувати вплив українських автовиробників в парламенті, існує більша ймовірність того, що 10%-не мито набуде чинності з початку наступного року. Тому ми не робимо поспішних кроків у зміні цін, і будемо чекати, поки ситуація з митом не проясниться», - відзначив г-н Кузьмін, генеральний менеджер департаменту продажів компанії «Тойота Україна".

Реклама:

При цьому він додав, що компанія безумовно буде «мониторити реакцію конкурентів», але вважає, що оголошене багатьма компаніями зниження цін у зв'язку зі зниженням мита після вступу у ВТО скоріше маркетинговий хід.

Нагадаємо, що ряд компаній-імпортерів заявили про зниження в дилерській мережі цін на автомобілі орієнтовно на 10% після вступу України до ВТО та зниження ввізних мит до 10%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!