Фонд держмайна знову не зміг продати "Національні авіалінії України"

Середа, 28 травня 2008, 14:39

Оголошений Фондом державного майна конкурс з продажу авіакомпанії не відбувся

Оголошений Фондом державного майна конкурс з продажу 100% акцій авіакомпанії "Національні авіалінії України" (НАУ, Київ) не відбувся через відсутність заявок від потенційних покупців. Про це говориться в повідомленні Фонду держмайна.

ФДМ виставляв на продаж 37,456 млн. акцій  номінальною вартістю 0,25 гривні кожна за стартовою ціною 10,5 млн. грн.

Відповідно до умов конкурсу, покупець повинен зберегти існуючі види діяльності компанії, забезпечити беззбиткову діяльність підприємства протягом 5 років з моменту покупки, погашення боргів компанії.

Реклама:

Крім цього, покупцеві треба впровадити нові послуги, прогресивні технології, заощаджувати матеріали, паливо та електроенергію, підвищити розмір середньої заробітної плати до рівня, установленого міністерством транспорту й зв'язку, а також не допустити появи простроченої заборгованості по заробітній платні.

Проведення конкурсу було намічено орієнтовно на 1 травня. Як повідомлялося раніше, у березні ФДМ ще раз виставив на продаж "Національні авіалінії України". У січні ФДМ не зміг продати 100% акцій НАУ.

НАУ заснована в 1998 р. на базі авіапідприємства "Авіалінії України" (Київ) шляхом виведення зі складу підприємства в самостійну компанію. Компанія спеціалізується на перевезеннях пасажирів, вантажів на внутрішніх і міжнародних маршрутах, а також аерофотозніманнях. З 2001 р. компанія не виконує польоти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!