S&P відкликав рейтинги облігацій "Київстара"

Середа, 28 травня 2008, 12:41

S&P відкликав рейтинги облігацій "Київстара" у зв'язку з ненаданням звітності

Міжнародне рейтингове агентство Standart&Poors (S&P) відкликало рейтинги облігацій ЗАТ "Київстар GSM" у зв'язку з ненаданням регулярної звітності компанією, повідомляється в прес-релізі агентства.

"Відкликання рейтингу не означає, що компанія не забезпечує випущені облігації... "Київстар" надав неаудийовану інформацію за 2006 і 2007 роки й надасть аудийовану інформацію до серпня 2009 року", - повідомляє Інтерфакс Україна з посиланням на прес-реліз S&P.

"Київстар" наприкінці березня повідомляв на Люксембурзькій фондовій біржі про можливе ненадання аудийованої річної фінзвітності за 2006 і 2007 роки і пропонував своїм інвесторам компенсацію за зміну умов звітності в розмірі $3,25 за кожну $1 тис. боргу.

Реклама:

Виконавчий віце-президент компанії Telenor (Норвегія) Тор Халворсен, що володіє 56,52% акцій "Київстар", раніше заявляв про ймовірність того, що компанія може знову не відзвітувати перед кредиторами по єврооблігаціям у квітні 2008 року.

За його словами, у випадку неможливості надання звітності "Київстар" може, як і в минулому році, просити кредиторів затвердити відстрочку в один рік, або викупити облігації, на що також потрібно згода акціонерів. У випадку неможливості відстрочки аудита та викупу облігацій компанія буде змушена оголосити дефолт по євробондам.

Наприкінці січня 2007 року в результаті розглядів, викликаних конфліктом між основними акціонерами "Київстару" - Telenor та російським ТОВ "Сторм", суд заборонив проводити аудиторську перевірку "Київстару" і обмежив права акціонерів в одержанні інформації про діяльність компанії.

Відповідно до звітності Telenor, в 2007 році "Київстар" збільшив доходи на 14,8%. Операційний прибуток компанії за рік виріс на 13,6%. У серпні 2004 року "Київстар" випустив облігації на суму $266,42 млн під 10,375% річних, а у квітні 2005 року - на $175 млн під 7,75% річних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!