"Азовсталь" розкрила інформацію про розподіл пакетів акцій

Вівторок, 27 травня 2008, 12:29

Розмір пакету акцій компанії "СКМ" Рената Ахметова в статутному капіталі ВАТ "Металургійний комбінат Азовсталь" збільшився до 70,5%.

Про це йдеться у розповсюдженому в п'ятницю прес-релізі "Метінвест-Холдинг" з посиланням на дані реєстратора за станом на 28 травня.

"Зменшення статутного капіталу "Азовсталі" на 25% у рамках завершення процедури приєднання ТОВ "Торговий дім "Азовсталь" до ВАТ "Азовсталь" автоматично призвело до збільшення пакету акцій, що належить компанії Metinvest B.V.", йдеться в прес-релізі.

70,5481% акцій, або  2,959 млрд шт. простих іменних акцій належить Metinvest B.V. (Нідерланди). Ця компанія є "дочкою" SCM (Cyprus), яка, у свою чергу, є дочірньою компанією ЗАТ "Сістем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк).

Реклама:

21,5594% акцій, або 904,267 млн шт., належать Меtinvest International S.A. (раніше - Leman Commodities S.A., Швейцарія).

23 червня минулого року акціонери "Азовсталь" ухвалили рішення про зменшення статутного капіталу на 25,39%. За рахунок анулювання власних акцій, раніше викуплених товариством або отриманих у ході приєднання до нього ЗАТ "Торговий дім "Азовсталь", статутний капітал зменшився до 1 млрд 48 млн 573 тис. 932 грн

"Азовсталь" - підприємство з повним металургійним циклом, є монополістом в Україні по випуску декількох видів металопрокату. Його виробничі потужності розраховані на випуск близько 6 млн тонн чавуну, більше 7 млн тонн сталі й 4,5 млн тонн прокату в рік.

"Азовсталь" входить у групу "Метінвест", що здійснює стратегічне керування гірничо-металургійним бізнесом групи "СКМ". Керуючою компанією групи "Метінвест" є ТОВ "Метинвест Холдинг".

"СКМ " - найбільша керуюча компанія України, яка  володіє й управляє активами в гірничо-металургійній, енергетичній, телекомунікаційній, банківській, страховій, медіа, ритейле та в інших галузях і сферах економіки.

У групу "СКМ", крім "Метінвест", входять "Донбаська паливо-енергетична компанія", група " Фарлеп-Оптима", компанія "СКМ Фінанс", " Скм-Истейт", ІГ "Сьогодні", ТРК "Україна" та ін. СКМ також є акціонером компанії "Астелит".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!