Страховики можуть утратити частину доходів від медичного страхування

П'ятниця, 25 квітня 2008, 17:47

Рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" (Київ) уважає загрозою розвитку приватної страхової медицини можливе введення обов'язкового державного соціального медичного страхування.

Про це сказано в заяві агентства.

За його даними, відповідно до проекту закону "Про загальнообов'язкове державне соціальне медичне страхування", пропонується перетворити Фонд соціального страхування від тимчасової втрати працездатності у Фонд державного соціального медичного страхування з передачею йому функцій страховика, тобто визначити як базову установу з надання послуг.

На думку агентства, це може призвести до фактичної монополізації відповідного сегмента страхового ринку й створити ситуацію, коли страховики можуть узагалі втратити значну частину доходів від медичного страхування - як обов'язкового, так і добровільного.

Реклама:

"...Плани учасників страхового ринку зі створення розгалуженої системи приватних клінік можуть бути припинені через ризик відсутності попиту на них", - уважає провідний фінансовий аналітик рейтингового агентства Тетяна Гулик.

За даними "Кредит-Рейтингу", зараз мережі власних медустанов уже мають СК "Добробут" (медичний центр "Добробут"), "Українська страхова група" (є співзасновником клініки "Дія"), страхове товариство "Іллічівське" (володіє медичною установою в Маріуполі), страхова група "ТАС" (співробітничає з "ТАС-кліникою сімейної медицини") та інших.

У березні 2008 року Комітет із питань соціальної політики й праці Верховної Ради України розглянув і запропонував взяти за основу проект Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне медичне страхування", що був зареєстрований наприкінці 2007 року.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!