Ющенко хоче від США співробітництва у сфері енергозбереження та високих технологій

Вівторок, 1 квітня 2008, 13:31

Президент Віктор Ющенко виступає за співробітництво між Україною й США у сферах високих технологій і енергозбереження.

Про це сказано в повідомленні прес-служби президента.

Таку позицію Ющенко оголосив під час державного сніданку на честь президента США Джорджа Буша і його дружини Лори Буш за участю Катерини Ющенко, голови Верховної Ради Арсенія Яценюка, прем'єр-міністра Юлії Тимошенко й лідера Партії регіонів Віктора Януковича.

"З радістю запрошуємо наших американських партнерів зосередити спільні зусилля в сферах високих технологій, енергозбереження, розвитку альтернативних джерел енергопостачання, сільського господарства", - сказав Ющенко.

Реклама:

Він також зазначив, що Україна очікує від США нових перспективних ідей і спільних проектів.

У своєму офіційному тості президент України високо оцінив підтримку й партнерську допомогу США в євроатлантичній інтеграції України, подякував Бушеві за підтримку в ушановуванні пам'яті жертв Голодомору 1932-33 років в Україні, за підтримку України на шляху до вступу до Світової організації торгівлі.

"Ми будемо безмежно вдячні за визнання з боку Сполучених Штатів цього злочину тоталітарного режиму актом геноциду, спрямованого проти нашого народу", - заявив Ющенко.

У свою чергу, президент США високо оцінив миротворчу діяльність українців у рамках місій НАТО.

"Наші дві держави розділяють загальне бачення на майбутнє. Ми намагаємося підтримувати свободу й допомагати всім народам Європи жити разом", - сказав Буш.

Нагадаємо, Україна й США домовилися про План дій "Дорожня карта" на 2008-2009 роки. Як відомо, 31 березня - 1 квітня Буш перебуває в Україні з державним візитом.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!