Уряд затвердив порядок використання держкоштів на здешевлення кредитів

Вівторок, 1 квітня 2008, 12:15

Кабінет Міністрів затвердив порядок використання в 2008 році коштів, передбачених у Державному бюджеті для Національної комісії з ефективного використання енергоресурсів за держпрограмою підтримки заходів щодо енергозбереження через механізм здешевлення кредитів.

Про це сказано в постанові Кабміну № 249 від 26 березня.

Згідно із законом про Державний бюджет на 2008, за цією програмою передбачено 13 млн гривень.

Зазначені кошти будуть направлятися на компенсацію процентної ставки за кредитами, залученими суб'єктами господарювання для фінансування енергозбереження.

Реклама:

Компенсація надається за фактично сплаченими в 2008 році відсотками за кредитами у розмірі дисконтної ставки Національного банку України, що діяла на момент їх нарахування.

Ці кошти не можуть бути спрямовані на погашення будь-яких штрафних санкцій або пені за порушення умов користування кредитами.

Суб'єктам господарювання, які залучили кредити, компенсація надається на конкурсі.

У Держбюджеті-2008 на надання субвенцій із Державного бюджету місцевим бюджетам на заходи щодо енергозбереження передбачено 600 млн гривень.

Президент Віктор Ющенко указом від 31 грудня 2005 року №1900/2005 розпорядився створити Національне агентство з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів як центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом із метою підвищення ефективності реалізації державної політики в сфері використання енергоресурсів й енергозбереження.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!