Тимошенко придумала, як давати Росії гроші без контрактів

Середа, 5 березня 2008, 15:27

Кабінет Міністрів ухвалив постанову щодо розрахунків за спожитий від початку 2008 року газ.

"Уряд ухвалив постанову про врегулювання розрахунків за газ із Російською Федерацією", - сказала Тимошенко на прес-конференції в середу.

"Сьогоднішня постанова дає можливість за відсутності контрактів проводити розрахунки за газ і не накопичувати заборгованості", - зазначила вона.

За словами Тимошенко, постановою визначено, що "весь сердньоазійський газ іде на потреби України і не може бути експортований".

Реклама:

При цьому прем'єр підкреслила, що ціна споживання цього середньоазійського газу в 2008 році зафіксована на рівні 179,5 долара за тисячу кубометрів.

"Україна жодної іншої ціни підписати не може, бо така ціна була задекларована минулого року, вона була розрахована при формуванні бюджету і макроекономічних показників", - заявила Тимошенко.

Вона також додала, що "всі контракти на забезпечення споживачів газом укладаються "Нафтогазом".

"Ми діємо на виконання рішення РНБО - а це документ, який прийнято в тому числі й президентом. Там чітко визначено, що постачальником газу в Україні є "Нафтогаз", - зазначила Тимошенко.

На питання журналістів, чи не "цупить" "Нафтогаз" газ "РосУкрЕнерго" з підземних сховищ, вона відповіла:

"РосУкрЕнерго" й "Укргаз-Енерго" цуплять усі фінансові ресурси в газовій системі України. І не їхня справа - давати оцінку тому, що робить "Нафтогаз", - заявила Тимошенко.

На питання, який зараз споживає газ Україна, вона відповіла: "Газовий баланс України забезпечено, ми підняли всі ресурси, які має Україна, і проінвентаризували всі ресурси, які є в газових сховищах".

Тимошенко підкреслила, що діє на виконання вказівок президента Ющенка.

"Коли президент повернувся з відрядження (з Москви), він сказав, що більше посередників між Україною і Росією не буде", - підкреслила Тимошенко.

Вона також назвала "прикрим" той факт, що "Укргаз-Енерго" не сплачує дивідендів "Нафтогазу".

"Можливо, вони роздали дозу хабарів, щоб силові структури їх не чіпали. Якби в Україні була влада і силові структури, так вільно корупціонери і шахраї не поводилися б", - обурилась Тимошенко.

УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!