Державна Дума РФ схвалює методи "Газпрому"

Середа, 5 березня 2008, 11:59

Державна дума Росії схвалює дії "Газпрому" і російської сторони в газовому конфлікті з Україною.

Про це заявив у середу заступник голови Держдуми Валерій Язєв, передає ЛігаБізнесІнформ.

"Нинішня конфліктна ситуація з поставками газу в Україну - це прямий наслідок внутрішньополітичної ситуації в Україні", - заявив він.

"Держдума уважно стежить за газовим конфліктом, нав'язаним нам, і схвалює дії "Газпрому" й уряду Росії, і просто закликає українську сторону зайняти конструктивну позицію та не зазіхати на обсяги газу, призначеного для експорту в далеке зарубіжжя", - сказав Язєв, якого цитують у "Єдиній Росії".

Реклама:

За його словами, українська сторона не виконує домовленості президентів двох країн, не створено спільних підприємств для реалізації газу, немає контракту на поставки газу в 2008 році і немає розрахунку за вже поставлений газ.

"Ми вважаємо дії російської сторони адекватними ситуації й абсолютно правильними, і будемо їх підтримувати", - сказав Язєв.

Торкаючись питання, чи будуть продовжені скорочення поставок газу, якщо українська сторона не змінить свою позицію, він зазначив: "Буде".

На його думку, у цю ситуацію найближчим часом має втрутитися Єврокомісія.

"Я зідзвонився з керівництвом Єврогазу - там розуміння того, що в цій конфліктній ситуації винна Україна, є", - сказав Язєв.

"Треба вести роз'яснювальну роботу, щоби знову всіх собак на "Газпром" не повісили", - додав він.

Язєв повідомив, що 12 березня в Берліні відбудеться конференція, предметом обговорення якої стане конфліктна ситуація навколо поставок газу в Україну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!