Київ закликає жителів міста не збирати й не купувати первоцвітів

Середа, 5 березня 2008, 11:45

Управління охорони навколишнього середовища Київської міської державної адміністрації закликає киян і гостей міста не збирати й не купувати пролісків та інших рідкісних рослин, занесених у Червону книгу України.

Про це повідомила прес-служба Київміськадміністрації.

Управління зазначає, що початок березня - це час, коли в лісах з'являються перші весняні квіти і активізується їх збір громадянами для подальшого продажу.

Однак збір цих квітів шкідливий для природи, оскільки не дає змоги рослинам створити насіння.

Реклама:

Для запобігання збору й торгівлі первоцвітами, управління встановило відповідні сюжети на лайт-боксах на території Київського метрополітену, розробило рекламні ролики для телебачення й плакати для школярів із зображеннями рідкісних квітів та інформацією про зникаючі види.

Як повідомлялося, у лютому 2007 року громадські екологічні організації - Київський еколого-культурний центр, "Екоправо-Київ" і Всеукраїнська екологічна ліга - заявили, що проти незаконних збору й торгівлі первоцвітами й іншими рідкісними рослинами, занесеними в Червону книгу України.

За даними екологів, за 3 місяці (лютий-квітень) у Києві реалізується до 5 млн занесених у Червону книгу рідкісних квітів, а піки продажу первоцвітів спостерігаються 14 лютого (День Святого Валентина) і 8 Березня.

Екологи вважають за необхідне доручити патрульно-постовій службі міліції Києва, міліції Київського метрополітену й Мінприроди провести масові рейди в дні найбільш активного продажу первоцвітів.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!