Тимошенко зустрілася з європейськими "акулами" бізнесу

Вівторок, 11 березня 2008, 11:18
Уряд створить сприятливі умови для приходу європейського бізнесу в Україну.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, у понеділок, 10 березня, під час зустрічі з Європейським круглим столом підприємців, у якому взяли участь керівники корпорацій Nokіa, Shell, Volvo, SAP, Eny, ERT, Royal Dutch Shell.

Для української влади дуже важливо, щоб іноземний бізнес почував себе комфортно в Україні, сказала Тимошенко. Вона запевнила, що в уряду, президента й парламентської коаліції загальні погляди на стратегію розвитку України, зокрема на проведення економічних реформ.

Головне завдання уряду, за словами прем'єра, - зробити українську економіку відкритою для всіх великих світових бізнес-структур, створити прозорі відносини між бізнесом і владою, установивши єдині правила для всіх.

Тимошенко заявила: "Ми повинні протистояти тому, щоби хтось заходив в українську економіку з парадного входу, а хтось стукав у закриті двері". Також пріоритетом уряду є зняття перешкод на шляху великого бізнесу в Україну, сказала прем'єр.

Реклама:

У свою чергу, глава Ради директорів корпорації Nokіa Йорма Олліла заявив, що європейські інвестори вірять в Україну й планують і надалі збільшувати розміри інвестицій в українську економіку. За його словами, вступ України до СОТ стане лише першим кроком до просування України на європейські ринки й уважає, що це може розчистити дорогу для членства України в ЄС.

Нагадаємо, 10 березня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вирушила до Брюсселю для участі в засіданні Ради з питань співпраці Україна-ЄС.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!