Катеринчук хоче спрощеної системи оподатковування

П'ятниця, 8 лютого 2008, 19:13

Лідер Європейської партії, депутат Верховної Ради від фракції блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Микола Катеринчук виступає за збереження спрощеної системи оподатковування.

Про це повідомила прес-служба Європейської партії.

"У засобах масової інформації сьогодні активно поширюється думка, що я нібито у свій час, а саме в 2006 році, підтримував ідею скасування спрощеної системи оподаткування. Щоб зробити неможливими спекуляції на цю тему, хочу зазначити, що мої коментарі стосовно такої ініціативи лунали винятково як негативні", - говорить він.

На думку Катеринчука, функціонування спрощеної системи оподаткування дозволяє громадянинові реалізувати своє невід'ємне право на підприємницьку ініціативу й у такий спосіб легально заробити стартовий капітал, щоби розширити бізнес.

Реклама:

"Мало того, це найрезультативніший інструмент державної політики будь-якої держави у вирішенні проблеми зайнятості населення, тому що саме дрібні підприємці забезпечують найбільшу кількість робочих місць", - зазначає Катеринчук.

Політик підкреслює, що в проекті Податкового кодексу, який він збирається внести на розгляд Ради, зберігається єдиний податок і передбачаються механізми його вдосконалення.

Нагадаємо, Катеринчук має намір внести на розгляд парламенту проект Податкового кодексу до кінця лютого.

Наприкінці 2006 року Державний комітет із питань підприємництва й регуляторної політики ініціював збільшення товарообігу для юридичних осіб, при якому застосовується спрощена система оподатковування, з 1 млн до 1,5 млн гривень.

За даними Держкомпідприємництва, станом на кінець 2007 в Україні 3,5 млн підприємців користувалися спрощеною системою оподатковування.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!