Бойко: Борг про, який каже "Газпром", виник через відсутність договорів

П'ятниця, 8 лютого 2008, 12:06

Борг, про який заявляє "Газпром", пов'язаний із тим, що з 1 січня "Нафтогаз" не уклав договори з компанією посередником "УкрГазЕнерго".

Про це заявив в інтерв'ю Радіо "Свобода" екс-міністр палива та енергетики Юрій Бойко.

"З початку 2008 року країна споживає газ без оформлених документів. Немає ні договорів, ні оплати. Така ситуація не могла тривати довго. Я попереджав, що не потрібно робити якихось гучних декларацій, а займатися оформленням газу. Минуло понад місяць, і ніхто не оформляє газ. Якщо немає документів, то вони відповідним чином збираються перекривати газ. "Нафтогаз України" не уклав договору з 1 січня з "УкрГазЕнерго" щодо закупівлі для теплокомуненерго. Про цей газ і йдеться", - зазначив Бойко.

За словами екс-міністра, в кінці минулого року, за часів уряду Януковича, були поміщені договори між господарюючими суб'єктами, компаніями-посередниками "РосУкрЕнерго" й "УкрГазЕнерго". Цей газ постачається для промисловості. А для закупівель газу на потреби теплокомуненерго "Нафтогаз" повинен був би укласти угоду з компанією "УкрГазЕнерго".

Реклама:

Як відомо, в четвер офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов повідомив: якщо Україна не розрахується з боргами за постачання російського газу до 11 лютого, "Газпром" перекриє подачу газу.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!