Борг "Нафтогазу" перед "УкрГазЕнерго" перевищує $1,5 млрд

П'ятниця, 8 лютого 2008, 10:16

Заборгованість Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" перед ЗАТ "УкрГазЕнерго" за спожитий газ становить понад $1,5 млрд, повідомив член наглядацької ради, радник голови правління "УкрГазЕнерго" Андрій Галущак.

"Сума боргу не може бути документально підтверджена через відсутність юридичних підстав: ув'язнених договорів і актів передачі газу до них", - підкреслив він на прес-конференції у Києві в четвер увечері.

За його словами, підприємства НАКу здійснюються відбір і поставки газу без договорів, що унеможливлює оформлення й погашення боргу НАКу перед "УкрГазЕнерго", і, відповідно, "Газпромом" за газ, відібраний із газопроводів і сховищ газу.

У той же час Галущак відзначив, що заборгованість " УкрГазЕнерго" перед російською стороною "у рази менша" за рахунок залучення кредитів і мобілізації власних оборотних коштів.

Реклама:

Як повідомлявся, "Газпром" 7 лютого заявив про можливість припинення поставки природного газу в Україну через борги, які з початку року виросли на $0,5 млрд - до $1,5 млрд.

ЗАТ " УкрГазЕнерго" створене "Нафтогазом" на паритетних засадах зі швейцарським газотрейдером RosUkrEnergo в 2006 році і є монопольним імпортером газу в монопольного його постачальника в Україну - RosUkrEnergo, в якому, в свою чергу, 50% належить "Газпрому".

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!