Ющенко пообіцяв допомогти постраждалим від "Еліта-центру"

Вівторок, 5 лютого 2008, 15:48

Президент Віктор Ющенко дав низку доручень щодо розв'язання ситуації із забезпечення житлом інвесторів, які зазнали збитків унаслідок діяльності групи будівельних компаній "Еліта-центр".

Під час зустрічі з активом потерпілих громадян, що пікетують Секретаріат президента, Ющенко повідомив, що дав доручення Міністерству внутрішніх справ скласти єдиний реєстр постраждалих протягом трьох днів.

За дорученням глави держави також буде створено урядову комісію, яка, зокрема, має розрахувати можливість надання фінансування з Держбюджету для вирішення цієї проблеми, повідомляє прес-служба президента.

"Давайте дамо можливість урядовій стороні висловитися, про які можливості врегулювання цього питання рівня центрального бюджету може йтися", - закликав президент.

Реклама:

Він відзначив, що згідно із законом держава не несе відповідальності за невиконані перед громадянами зобов'язання приватних компаній, проте у цьому випадку з боку держави є намір відновити соціальну справедливість у межах закону щодо ошуканих "Еліта-центру".

Ющенко також висловив упевненість, що організатор цієї афери буде переданий українському правосуддю.

"Я думаю, що з ним ми повернемо, можливо, 90% тих грошей, і це питання набагато простіше буде вирішуватися", - вважає президент.

Окрім того, глава держави підійшов до прихильників Блоку Леоніда Черновецького, що також пікетують Секретаріат президента. Він надав їм роз'яснення свого бачення вирішення проблеми з "Еліта-центром".

Ющенко висловився категорично проти долучення політики до цієї ситуації. "Мені не подобається, що сюди прийшла політика. Ми повинні дати відповідь на горе людей", - відповів президент.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!