Ющенко: Кабмін повинен прискорити збір податків

Понеділок, 21 січня 2008, 18:37

Кабмін повинен невідкладно відреагувати на ситуацію з мобілізацією податків і зборів до бюджету. Про це президент Віктор Ющенко заявив під час традиційної щотижневої зустрічі з головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком і прем'єр-міністром Юлією Тимошенко, повідомляє прес-служба глави держави.

За словами Ющенка, одночасно з підготовкою змін до Державного бюджету на 2008 р. повинні бути ініційовані зміни до податкових законів щодо ліквідації прогалин, які дозволяють недобросовісним платникам застосовувати схеми ухилення від оподаткування. Також президент зазначив, що вже найближчими днями уряд повинен розробити, затвердити і почати реалізацію антиінфляційних заходів.

Окрім того, наведення ладу потребує ситуація з відшкодуванням ПДВ. За сумами, за якими минув термін, перевірки слід негайно завершити, а незаконно заявлені до відшкодування ПДВ треба повернути з бюджету. "Кардинальних змін потребує ідеологія роботи податкових органів під час відшкодування ПДВ", - зазначив Ющенко.

Також президент, голова ВР і прем'єр обговорили діяльність і фінансовий стан НАК "Нафтогаз України". Ющенко вважає, що робота "Нафтогазу України" повинна стати предметом розгляду одного з найближчих засідань Ради національної безпеки і оборони України.

Реклама:

Як повідомлялося, 10 січня ц. р. за дорученням глави держави Кабінет Міністрів створив міжвідомчу комісію для перевірки діяльності НАК "Нафтогаз України" за останні сім років.

Нагадаємо, що на початку січня міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило пріоритетний незабезпечений рейтинг НАК "Нафтогаз України" з рівня B+ до BB- (BB мінус) і вилучило цей рейтинг зі списку Rating Watch "негативний". Рейтинг поворотності активів був підтверджений на рівні Rr4. Довгострокові рейтинги дефолту емітенту (РДЕ) компанії в іноземній і національній валюті, які перебувають на рівні B+, залишаються під спостереженням у списку Rating Watch за позначкою "негативний". Підвищення рейтингу зумовлене тим, що Державний бюджет передбачає гарантії щодо наявної заборгованості Нафтогазу перед нерезидентами.

НАК "Нафтогаз України" - найбільша державна вертикально-інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають понад 97% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС. 24 грудня 2007 р. головою компанії призначений Олег Дубина.

РБК-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!