Керівництво львівської агрофірми "Провесінь" закликає екс-директора віддати владу

П'ятниця, 18 січня 2008, 17:01

Нове керівництво агрофірми "Провесінь", яка володіє майже сотнею гектарів землі у межах Львова, закликає екс-директора Івана Півня передати свої повноваження.

"Ми очікуємо від пана Півня жесту доброї волі щодо передачі нам усієї влади на підприємстві, повноважень керівництва так, як це робиться у цивілізованому світі. Він як менеджер, як керівник, не влаштовував акціонерів. Його звільнено з посади, тому ми хочемо, щоб він змирився з цією думкою і зробив все можливе, щоб відбулася легальна передача влади на цьому підприємстві і щоб воно без лихоманки пройшло реорганізацію і продовжувало свою роботу", - сказав член спостережної ради Костянтин Ялі на прес-конференції.

Він пояснив, що на сьогоднішній день Півень фактично узурпував владу на підприємстві, а ініційовані ним судові справи блокують роботу нового керівництва.

7 листопада 2007 року акціонери агрофірми виявивши факти зловживання службовим становищем і розкрадання майна підприємства, звільнили голову правління Івана Півня, призначивши замість нього Анатолія Сопронюка.

Реклама:

За словами адвоката акціонерів Сидора Кізіна, у липні 2007 року проти Півня були відкриті кримінальні справи за фактом підробки підпису акціонера на договорі купівлі-продажу акцій, внаслідок чого на ім'я його сина було списано 1,2 млн. акцій агрофірми.

Окрім того, у жовтні минулого року розпочато справи за фактами незаконного заволодіння Півнем 6 млн. акцій "Провесня" (дарування на свою користь викуплених підприємством акцій) і продажу двох ринків, що розташовані на вул. Княгині Ольги та на Личаківській.

При вартості ринків у понад 10 млн. гривень, вони були продані підприємству, що належить дочці Півня - М. Гулій, "Провесінь-ЮММ" за 15 та 20 тис. гривень, відповідно.

Внаслідок таких дій підприємству були завдані збитки на десятки мільйонів гривень.

Кізін підкреслив, що нове керівництво агрофірми сподівається на перемогу здорового глузду, тому не намагатиметься силовим чином потрапити на підприємство.

За його словами, інвестиційному консорціуму "Вихору", разом з дружніми акціонерами-фізичними особами, належить понад 50% акцій "Провесня".

Конфлікт між Півнем та акціонерами агрофірми триває кілька років. Раніше керівництво підприємства уже звинувачувало "Вихор" у рейдерстві.

Агрофірма "Провесінь" займається вирощуванням овочів у закритому і відкритому грунті. Площа закритого грунту складає 18,9 га. Виробнича потужнiсть дозволяє вирощувати у теплицях до 6 тис. тонн овочiв щорічно.

Товариство забезпечує повний цикл виробництва: вирощування, реалiзацiю, зберiгання і транспортування.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: