Україна хоче спільний авіа простір з ЄС

Понеділок, 3 грудня 2007, 17:56

Україна хоче домовитися з ЄС про спільний авіаційний простір до 2011 року.

Сьогодні відбувся перший раунд переговорів між делегаціями України та ЄС щодо широкомасштабної угоди про авіаційний простір.

Як повідомив заступник міністра транспорту та зв’язку - начальник Авіаслужби Анатолій Колісник, переговори пройдуть у три етапи. Одне з перших питань, які потрібно урегулювати, це прийняття повітряного кодексу України.

"Ми розраховуємо зробити це у 2008 році", - сказав Колісник. За його словами, Україні треба буде ухвалити багато правових актів, що стосуються регулювання повітряного руху, підвищення вимог до експлуатуючих організацій (аеропортів, компаній що обслуговують пасажирів тощо).

Реклама:

Колісник вважає, що підписання угоди сприятиме поступовій лібералізації ринків, використанню спільних правил в усіх аспектах авіаційної діяльності, співпраці України з авіаційними структурами ЄС, а також промисловому та операційному співробітництву.

За результатами першого раунду переговорів, сторони підписали спільну заяву щодо принципів і механізмів ведення переговорів.

За словами представника генерального директорату з енергії і транспорту ЄС Олів’є Оніді, підписання угоди дозволить Україні стати повноправним членом спільного авіаційного простору Європи, поліпшить якість обслуговування пасажирів і безпеку авіаперевезень.

У 2006 році авіатранспортом було перевезено 2,1 млн пасажирів між Україною і державами – членами ЄС, що на 21% більше порівняно з 2005 роком.

У 2006 р. Європейська комісія отримала повноваження розпочати переговори з Україною щодо широкомасштабної авіаційної угоди. У жовтні 2007 року президент України Віктор Ющенко уповноважив уряд вступити в переговорний процес.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!