Коломойський продає активи росіянам

Вівторок, 11 грудня 2007, 18:29 -

"Євраз Груп С.А." повідомляє про підписання угоди про придбання мажоритарних пакетів акцій ряду виробничих підприємств в Україні, а саме:

99,25% акцій ВАТ "Гірничо-збагачувальний комбінат "Суха балка" (виробнича потужність - 3,75 млн тонн аглоруди на рік);

95,57% акцій ВАТ "Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровского" (потужність - 1,8 млн тонн чавуну й 1,23 млн тонн сталі в рік);

частки в трьох коксохімічних підприємствах: ВАТ "Коксохімічний завод "Баглейкокс" - 93,74% акцій, ВАТ "Дніпрококс" - 98,65% акцій і ВАТ "Дніпродзержинський коксохімічний завод" - 93,83% акцій, загальною потужністю 3,52 млн тонн металургійного коксу в рік.

Реклама:

Усі ці активи належать структурам, афілійованим із бізнесом українського олігарха Ігоря Коломойського.

"Євраз" повідомляє, що оплатить придбання зазначених пакетів коштами й новими акціями.

Остаточні умови й структура угоди будуть схвалені Радою директорів "Євразу" на підставі висновку визнаної міжнародної організації оцінювачів, яка проведе незалежну оцінку активів, що здобувають.

Після придбання Радою директорів компанії жодні додаткові дозволи, у тому числі схвалення регулювальних органів, не будуть потрібні. Закриття угоди очікується в першому кварталі 2008 р.

Коментуючи стратегічні переваги цієї угоди, голова Ради директорів і президент "Евразу" Олександр Фролов сказав: "Ми розглядаємо ці придбання як ще один важливий етап реалізації наших стратегічних планів. Із цією покупкою на Україні зросте рівень нашої самозабезпеченості залізорудною сировиною й продовжиться інтеграція "Евразу" у гірничорудний сегмент. Коксохімічні видобувні підприємства створять додаткові можливості для збуту коксівних вугіль, що добувають на вугільних шахтах компанії. Придбання Дніпропетровського металургійного заводу ім. Петровского дозволить ще більше диверсифікувати виробництво за його географією, причому в напрямку подальшого зниження його собівартості".

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: