Мер Миколаєва поширює неправдиву інформацію про Чорноморський суднобудівний?

Понеділок, 5 листопада 2007, 19:13

Мер міста Миколаєва Володимир Чайка поширює неправдиву інформацію про нібито повернені в державну власність більше 90% акцій Акціонерної холдингової компанії "Чорноморський суднобудівний завод".

Про це повідомляє прес-служба ВАТ "Судмашпром" у своєму прес-релізі.

За словами Володимира Чайки, 1 листопада 2007 року Вищий господарський суд підтримав рішення Господарського суду м. Києва від 26 червня 2007 року про розірвання договору купівлі-продажу контрольного пакету акцій АХК "ЧСЗ" із ВАТ "Судмашпром" і повернення підприємства в держвласність.

Однак, як ідеться в заяві компанії, предметом розгляду у Вищому госпсуді не був позов Фонду державного майна про розірвання договору купівлі-продажу акцій АХК "ЧСЗ" із ВАТ "Судмашпром", а всього лише касаційна скарга на постанову госпсуду про залучення зустрічного позову Фонду й об'єднання його в одне виробництво з позовом ВАТ "Судмашпром" до Фонду.

Тобто, 1 листопада 2007 року Вищий господарський суд України суперечку, по суті, не розглядав, і законність рішення Господарського суду м. Києва від 26 червня 2007 року в касаційному порядку не перевірялася.

Реклама:

"Володимир Чайка, не вникнувши в суть судового процесу, поширює неправдиву інформацію. Акції АХК "ЧСЗ" як і раніше належать структурам, підконтрольним бізнесменам Ігорю й Олегу Чуркіним. Розгляд справи про позов ФГІУ про розірвання договору купівлі-продажу акцій АХК "ЧСЗ" на даний момент припинене й можливо лише після винесення рішення у нашій касаційній скарзі у Верховному суді України. Лише у випадку нашого програшу у Верховному суді, в Апеляційному господарському суді продовжать розгляд справи про розірвання договору купівлі-продажу", - заявляє прес-служба ВАТ "Судмашпром".

26 червня 2007 року Господарський суд м. Києва виніс постанову долучити зустрічний позов Фонду держмайна про розірвання договору купівлі-продажу 90,25% акцій АХК "ЧСЗ" до справи №17/39 із позову ВАТ "Судмашпром" до ФДМ про спонукання до висновку додаткової угоди до договору купівлі-продажу акцій. Також суд першої інстанції виніс рішення про розірвання договору купівлі-продажу акцій із ВАТ "Судмашпром", що згодом було оскаржено в Апеляційному господарському суді м. Києва.

28 серпня 2007 слухання справи в Апеляційному госпсуді за позовом Фонду було припинено, оскільки юристи АХК "ЧСЗ" подали касаційну скаргу на постанову Госпсуду про залучення до справи зустрічного позову й клопотання про призупинення розгляду до винесення рішення по цій скарзі у Вищому господарському суді України.

Апеляційний госпсуд Києва задовольнив клопотання АХК "ЧСЗ", призупинивши рішення Господарського суду про розірвання договору купівлі-продажу, і направивши касаційну скаргу у Вищий госпсуд. Як відзначалося, ВХСУ відхилив скаргу, однак подальший розгляд справи про позову Фонду про розірвання договору купівлі-продажу в суді наступної інстанції припинено до розгляду касаційної скарги АХК "ЧСЗ" у Верховному Суді України.

Згідно з даними ГКЦБФР, 60,1489% акцій ЧСЗ належить корпорації "Шиппінг Текнолоджи Лімітед", 35,9661% - ВАТ "Миколаївська малотоннажна верф" (перейменованого у ВАТ "Судмашпром"), яке, у свою чергу, належить компаніям-нерезидентам "Хелвік Інвестментс Лімітед", "Євротрак Технолоджис Лімітед", "Бас Індастріз Лімітед". Дані компанії контролюються бізнесменами Ігорем і Олегом Чуркіними і є акціонерами ряду інших підприємств, які належать бізнесменам.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!