Росія збирається прорватися до СОТ без згоди Грузії

Четвер, 29 листопада 2007, 17:28

Директор департаменту торгових переговорів Мінекономрозвитку РФ Максим Медведков не виключає, що Росія може приєднатися до Світової організації торгівлі (СОТ) і без згоди Грузії, яка на тлі загострення двосторонніх відносин відкликала свій підпис під уже узгодженим протоколом із СОТ.

"Не виключено, що ми можемо увійти до СОТ, навіть якщо одна з країн-учасниць із цим не згодна", - сказав Медведков.

За його словами, зараз переговори з Грузією "вийшли на технічний рівень", який "дозволяє позбавитися від політичних емоцій". Чиновник нагадав, що з Грузією залишається неврегульованим одне питання - пропускні митні пункти на кордоні Росії з Абхазією та Південною Осетією. "До грудня це питання проясниться остаточно", - вважає головний російський парламентар.

Реклама:

Незавершеними на сьогодні залишаються також двосторонні переговори з Саудівською Аравією, яка ініціювала їх останньою з країн-учасниць СОТ улітку цього року. Їх планувалося завершити до кінця року.

Росія провела й успішно завершила переговори з майже 60 торговими партнерами. На грудень запланований черговий раунд багатосторонніх переговорів у Женеві з системних питань, серед яких, - сільгоспсубсидії, фітосанітарні заходи й робота державних торгових підприємств.

Представники МЕРТ неодноразово заявляли, що Росія може в кінці поточного - початку наступного року завершити всі переговори щодо СОТ, щоб стати членом цієї організації в червні-липні 2008 року.

Як повідомлялося, глава польського уряду Дональд Туск оголосив про те, що Польща знімає заперечення на переговори Брюсселю й Москви про вступ Росії до СОТ.

РІА "Новості"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!