Британію попередили, що інвестиції з країн колишнього СРСР ризиковані

Четвер, 29 листопада 2007, 17:52

Британський регулятор ринків Financial Services Authority (FSA) попередив про ризики, пов’язані з інвестиціями з країн колишнього Радянського Союзу.

За словами представника FSA, притік коштів зі СНД і Прибалтики збільшує навантаження на органи влади, що займаються протидією відмиванню коштів.

За даними FSA, притік нафтових грошей сприяє тому, що в економіці Великобританії з’являється все більше "брудних" коштів. З їх перевіркою регулятор не завжди справляється, зазначив представник FSA.

Реклама:

За останні п’ять років фінансові організації було оштрафовано на 4,3 мільйона фунтів стерлінгів (більше 8,6 мільйона доларів) за порушення закону про відмивання коштів.

Компанії з колишніх радянських республік, у тому числі й російські, все частіше обирають Лондонську біржу LSE для проведення первинного розміщення акцій. Окрім того, багато бізнесменів поступово скуповують активи на території Великобританії - наприклад, Роман Абрамович купив футбольний клуб "Челсі", а Алішер Усманов - частку в "Арсеналі".

Середня британська сім’я виплачує податки на 630 тисяч фунтів стерлінгів.

Раніше повідомлялося про те, що третина британських компаній не сплачує податки.

До того уряд Гордона Брауна знайшов оригінальний спосіб упливу на підданих Сполученого Королівства, які є злісними неплатниками. Особи, що не виплатили за рішенням суду штрафи й податки, незабаром не зможуть виїжджати за кордон до погашення заборгованості.

У червні міністерство фінансів королівства оприлюднило статистику, згідно з якою лише кожен шостий бізнесмен, що проживає у Великобританії та заробляє понад 10 мільйонів фунтів стерлінгів на рік, сплачує прибутковий податок.

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!