Оператори кабельного ТБ вимагають відставки Нацради з телебачення

Вівторок, 27 листопада 2007, 14:24

Оператори кабельного телебачення виступають за відставку діючого складу Національної ради з питань телебачення й радіомовлення.

Про це на прес-конференції повідомив генеральний директор Спілки кабельного телебачення Юлія Молчанова.

"Просимо про зміну Національної ради, тому що чиновники повели себе як непрофесіонали", - сказав генеральний директор Спілки кабельного телебачення України Юлія Молчанова.

На думку операторів кабельного ТБ, Нацрада, прикриваючись популістськими заявами про намір захисту вітчизняного інформаційного простору й національного продукту, лобіює інтереси іноземних представників і офшорних власників телеканалів.

Реклама:

"Через те, що ми не в змозі домовиться з Нацрадою, ми закликаємо її змінити, ввести туди людей, які би зрозуміли наші проблеми й страждання, бо ці люди тимчасово там перебувають, і коли відбудеться обвал бізнесу, винуватих не буде, от у чому лихо, а ми залишимося, вибачите, з дулею, і наш глядач теж", - сказав член ради директорів Спілки кабельного ТБ Олег Баранов.

На думку операторів, прийнятий 14 листопада Нацрадою порядок визначення каналів конвертації обмежує й ущемляє права й можливості кабельних операторів, оскільки регулює розміщення телеканалів у багатоканальних мережах.

Зокрема, вітчизняні телеканали, відповідно до прийнятого порядку, мають розміщатися на початку ресурсу багатоканальної мережі.

На думку кабельних операторів, Нацрада з телебачення має регулювати винятково питання розподілу ефірного простору й, відповідно, регулювати діяльність операторів ефірного мовлення.

При цьому вона не повинна втручатися в діяльність кабельних операторів.

Нацрада з телебачення й радіомовлення є органом, що видає ліцензії на мовлення телерадіоорганізаціям і контролює виконання умов цих ліцензій.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!