У Черновецького кажуть, що компанії "Київенерго" погано

Середа, 21 листопада 2007, 11:14

Київська міська державна адміністрація вказує на поганий фінансовий стан енергопостачальної компанії "Київенерго".

Про це сказав перший заступник голови Київміськадміністрації Анатолій Голубченко на презентації програми розвитку електромереж Києва.

"Київенерго" - фінансово незбалансована сьогодні... У неї завжди був позитивний баланс, а зараз - негативний", - сказав Голубченко.

На його думку, така ситуація в "Київенерго" пов'язана із загальнодержавною політикою встановлення тарифів на електроенергію, теплопостачання, а також із загостреною політичною ситуацією в Києві щодо тарифів на житлово-комунальні послуги.

Реклама:

Голубченко додав, що зараз міськадміністрація проводить аудит фінансової діяльності компанії із залученням Контрольно-ревізійного управління.

Адміністрація вже має попередні висновки аудиту, однак Голубченко відмовився їх озвучувати.

При цьому він допустив, що в компанії можуть існувати незначні зловживання при закупівлі товарів і послуг, однак упевнений, що їх сума не впливає на загальний фінансовий стан "Київенерго".

Голубченко повідомив, що 28 листопада відбудеться засідання спостережної ради компанії, на якому міськадміністрація має намір висловити свої претензії щодо плинності кадрів, особливо серед менеджерів вищої ланки, і вміння працювати з фінансовими установами.

Також спостережна рада має намір розглянути питання про дефіцит платіжних коштів у компанії на 2008-й.

На думку Голубченка, одним із варіантів виправлення фінансового становища в "Київенерго" може стати відмова компанії від монополії на ринку енергопослуг Києва, наприклад, дозвіл інвесторам будувати електропідстанції.

Також одним із варіантів він бачить дозвіл "Київенерго" самостійно реалізовувати вироблену електроенергію.

Крім того, він упевнений, що "Київенерго" не виводить свої кошти з України, незважаючи на те, що її акціонерами також є кіпрські компанії.

Голубченко зазначив, що місто не має наміру ані укрупнювати, ані зменшувати частку в статутному фонді "Київенерго", що належить йому.

Нагадаємо, січень-червень "Київенерго" закінчила зі збитками 57,376 млн гривень, збільшивши чистий дохід порівняно з аналогічним періодом минулого року на 47,5% або на 741,874 млн гривень - до 2 303,56 млн гривень.

2006 рік "Київенерго" закінчило із чистим прибутком 43,385 млн гривень.

50%+1 акція "Київенерго" перебувають у державній власності й передані до статутного фонду Енергетичної компанії України, 12,73% володіє Київська міська рада, 12,73% - компанія "Трелодія Інвестментс ЛТД" (Кіпр).

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!