Податківці штурмуватимуть НАК?

Середа, 21 листопада 2007, 12:34
Сьогодні, 21 листопада, співробітники державної податкової адміністрації мають намір провести штурм адмінбудинку НАК "Нафтогаз України". Про це повідомило анонімне джерело в ДПАУ.

Співробітники державної податкової адміністрації за підтримки податкової міліції мають намір сьогодні зробити силове захоплення адміністративного будинку НАК "Нафтогаз України" з метою здійснити адміністративний арешт діяльності компанії у зв'язку з недоплатою податків у Державний бюджет в 1 півріччі 2006 року.

Про це повідомило джерело в ГНАУ, що побажало залишитися неназваним.

Джерело не вказало, хто конкретно з керівництва ГНАУ віддав наказ про силове захоплення будинку "Нафтогаз".

У прес-службі компанії ніяк не прокоментували інформацію, пообіцявши надати коментарі найближчим часом, однак припустили, що подібний сценарій призвів би до істотного погіршення роботи компанії й викликав би напруженість у відносинах з іноземними інвесторами НАК.

Реклама:

В 1 півріччі 2006 року до 15 травня НАК "Нафтогаз України" очолював Олексій Івченко, потім - до 14 серпня - обов'язки голови правління компанії виконував Олександр Болкисєв, що очолював при Івченку дочірню компанію "Газ України".

У 2005-06 роках податкове навантаження на підприємства НАК "Нафтогаз України" виросло практично в 3 рази: з 5,7 млрд грн в 2004 році до 11,3 млрд грн у 2005-му і 14,6 млрд грн у 2006 році.

Про необхідність передбачити зменшення податкового навантаження на компанію з 26,8% до 11-12% від обороту заявляв недавно перший заступник голови правління компанії Едуард Швидкой.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!