РФ оцінила збитки від Керченської катастрофи

Середа, 21 листопада 2007, 19:41

Росія оцінює збитки, завдані навколишньому середовищу в результаті катастрофи кількох суден 11 листопада в Керченській протоці, у 6,5 млрд рублів, що становить близько 267 млн доларів.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства природних ресурсів Росії.

Зокрема, зі слів міністра природних ресурсів Росії Юрія Трутнєва, збитки, завдані у результаті потрапляння в море понад 3 тис. тонн мазуту з танкера "Волгонєфть-139", власником якого є ВАТ "Пароплавство "Волготанкер", становили майже 6,1 млрд руб.

Окрім того, збитки навколишньому середовищу також були завдані у результаті розливу запасів палива з суден.

Реклама:

Ці збитки становили 55,9 млн рублів від розливу палива судна "Ковель" (судновласник - ТОВ "ПЕФ "Волгаремфлот"), 41,2 млн рублів від розливу палива судна "Нахічевань" (власник - ТОВ "Дондизельсервіс"), а також 49,9 млн рублів від розливу палива судна "Вольногорськ" (власник - ТОВ "Порт Тураєво").

У загальну суму входить також оцінка збитків від потрапляння гранульованої сірки з суховантажних суден в акваторію.

"Екологічні збитки, завдані у результаті потрапляння з суховантажних суден в акваторію гранульованої сірки (понад 6,5 тисяч тонн), становили: "Ковель" - 47,4 млн руб., "Нахічевань" - 58,3 млн руб., "Вольногорськ" - 60 млн  руб.", - сказано в повідомленні.

Ще 21,6 млн рублів становлять збитки, завдані у результаті забруднення ґрунтів коси Чушка.

Трутнєв доручив Федеральній службі з нагляду в сфері природокористування звернутися в суди Самарської, Московської, Ульянівської й Ростовської областей із позовами до компаній-судновласників для стягнення на користь держави збитків, заподіяних навколишньому середовищу в результаті аварії в Керченській протоці.

Зі слів міністра, ця робота повинна бути закінчена до 26 листопада.

Міністерство природних ресурсів Росії також має намір просити суд притягнути як співвідповідачів із цих справ страхові компанії.

Як повідомлялося, Міністерство закордонних справ України має намір звернутися до Росії з проханням відшкодувати збитки, завдані в результаті екологічної катастрофи в Керченській протоці.

11 листопада через шторм у Керченській протоці розколовся танкер "Волгонєфть-139", який перевозив 4 тис. тонн мазуту, і затонули суховантажні судна з сіркою "Вольногорськ" і "Нахічевань", біля мису Меганом у районі Судака викинуло на берег суховантажне судно з сільгосптехнікою "Віра Волошина", а біля берегів Севастополя затонуло суховантажне судно "Ізмаїл", яке перевозило металобрухт, а також пішло на дно у південній частині Керченської протоки суховантажне судно "Ковель" (прапор Росії), яке перевозило 2,1 тис. тонн сірки.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!