Де "Енергоатом" знайшов гроші на зваблення журналістів

Вівторок, 20 листопада 2007, 13:49

Моніторинг журналістської ініціативи "Не продаємося!", спрямованої проти джинси на телебаченні, виявив непропорційно велику кількість сюжетів про НАЕК "Енергоатом" у теленовинах.

Повноцінні сюжети про них за 18 перших днів листопада 7 разів з’являлися в основних випусках новин телеканалів "1+1", "ICTV" та "Ера". Жодна інша державна чи приватна компанія не похвалиться такою увагою телебачення, зауважують журналісти.

"Ми звертаємося до "Енергоатому" з проханням розкрити секрети такої популярності у випусках новин. Весь ринок від цього виграє", - каже один із учасників ініціативи, експерт із економічної журналістики Віталій Максимов.

"Телекритика" на прохання ініціативи "Не продаємося!" провела власне розслідування. Його результати будуть оприлюднені сьогодні, 20 листопада.

Реклама:

Зі свого боку, "ЕП" теж провела розслідування та з'ясувала, що у поточному році НАЕКом укладено договір № 1896/32-НАЕК від 25.04.07 із PR-агентством "Радник" на суму 7 млн 900 тис. грн (!) до кінця року.

Таку інформацію "ЕП" повідомили джерела у відділі економічної безпеки компанії та у відділі з договірних робіт, котрі стурбовані ситуацією, що їх змусили порушити закон. Ці джерела "ЕП" висловили занепокоєнність щодо можливих репресій проти них та інших співробітників НАЕК "Енергоатом" в разі оприлюднення цієї інформації.

"ЕП" гарантує широку інформаційну та юридичну підтримку всім співробітникам "Енергоатому" в разі тиску з боку керівників компанії, зокрема - віце-президента з безпеки Олега Кулініча.

Цікаво, що ще в липні НАЕК звернувся до Національної комісії регулювання електроенергетики з проханням переглянути тариф компанії на електроенергію, збільшивши його на 30,7% - до 12,43 кВт-год (без ПДВ). Розгляд цього питання неодноразово переносився і має бути розглянутий найближчим часом.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!