У Німеччині - найбільший в історії страйк залізничників

Четвер, 15 листопада 2007, 13:51

У Німеччині відбувається найбільший в її історії страйк на залізницях.

У четвер із самого ранку вслід за вантажними поїздами зупинилися місцеві, регіональні й пасажирські поїзди далекого сполучення.

Страйк організований профспілкою водіїв локомотивів ГДЛ, що домагається для своїх 34 тисяч членів значного підвищення рівня оплати праці.

Реклама:

"У порівнянні з машиністами в інших країнах Західної Європи, німецькі водії локомотивів отримують найнижчу зарплату. Вони більше працюють, менше одержують і менше соціально захищені",- говорить Ганс Іоахім Карнчен із профспілки ГДЛ.

Незважаючи на певні незручності, дії залізничників, за останніми опитуваннями громадської думки, користуються підтримкою 52% жителів Німеччини.

Нагадаємо, що 13 листопада глава профспілки машиністів локомотивів Німеччини Манфред Шелль заявив, що опівдні за місцевим часом будуть зупинені всі вантажні склади, а в ніч на четвер - пасажирські поїзди далекого сполучення й приміського сполучення.

За планами організаторів страйку, у середу почали страйкувати машиністи вантажних поїздів, а в четвер - пасажирських. Акція продовжиться до двох годин ночі суботи 17 листопада.

У Німеччині тим часом обсяг вантажоперевезень залізницею постійно зростає. Із січня до вересня цей показник збільшився на 5,6%, досягнувши 271 млн тонн.

14 листопада французькі залізничники почали страйк у знак протесту проти реформи пенсійної системи, що планує впровадити президент Франції Ніколя Саркозі.

"EuroNews"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!