Ціна російського газу для Європи може становити $300 за 1 тис. куб. м - "Газпром"

Вівторок, 13 листопада 2007, 14:27

Ціна російського природного газу для країн Західної Європи в 2008 році може становити $300 за 1 тис. куб. м, повідомив генеральний директор ТОВ "Газпром експорт", заступник голови правління ВАТ "Газпром" (РФ) Олександр Медведєв.

Він також сказав, що російська сторона запропонувала Україні в наступному році поставляти в країну природний газ за ціною $160 за 1 тис. куб. м на російсько-українському кордоні за умови переходу з 2011 року на поставки за європейськими цінами.

Як повідомлялося, міністр палива та енергетики України Юрій Бойко й глава правління "Газпрому" Олексій Міллер під час робочої зустрічі в Москві 7 листопада обговорили поетапний перехід до ринкових цін на природний газ, що поставляється в Україну з території Росії, а також ринкові тарифи на транзит газу по території України з 2011 року.

Глави Мінпаливенерго України й "Газпрому" домовилися провести наступний раунд переговорів ближче до кінця поточного тижня.

Реклама:

Як повідомлялося, Росія з 1 січня 2007 року підвищила ціну на природний газ, що поставляється в Україну, на 36,8% - з $95 до $130 за 1 тис. куб. м на російсько-українському кордоні.

Ставка плати за транзит російського газу по території України з 1 січня 2006 року становить $1,6 за 1 тис. куб. м на 100 км відстані.

Ціна імпортованого в країну газу й ставка транзиту зафіксовані угодами між господарюючими суб'єктами двох країн.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!