Костусєв порушив справи через підвищення цін

Середа, 31 жовтня 2007, 18:55

АМКУ порушив 22 справи з приводу одночасного підвищення цін на соняшникову олію рядом українських виробників.

Про це повідомила прес-служба АМКУ.

Порушені справи як щодо окремих виробників, так і стосовно груп суб’єктів діяльності, представлених на ринку соняшникової олії.

Реклама:

Більшість із цих груп, за інформацією АМКУ, мають розвинену систему постачань по всій країні й власну торговельну марку.

Справи зачепили виробників із Дніпропетровської, Вінницької, Донецької, Запорізької, Кіровоградської, Харківської, Херсонської, Одеської, Полтавської областей.

26 жовтня компанія "Кернел", один із найбільших виробників соняшникової олії в Україні, знизила ціни на цю продукцію на 6% - до 8,8 грн/пляшку в роздрібі.

Як повідомлялося з посиланням на дані Державного комітету статистики України, соняшникова олія в серпні подорожчала на 17,2%, у вересні - на 17,3%, а в цілому з початку року - на 49,5%.

Уряд у першій половині жовтня загрожував виробникам соняшникової олії обмежити її експорт шляхом квотування і минулого тижня таки добився обіцянки знизити ціни в середньому на 6-7%.

Днями Міністерство аграрної політики повідомило, що ціни на соняшникову олію в пляшках знизили практично всі основні її виробники.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!